YRITYS

  Toimitusehdot »

Hankintaehdot »

Hankintaehdot kemikaalit »

Recticel Group »

Arvot »

Turvallisuustiedote suuronnettomuuden varalta
Kouvolan seudun asukkaille »

Recticel Oy

Recticel Oy on Kouvolassa toimiva vaahtomuovia valmistava ja jalostava teollisuusyritys, jonka pääasiakasryhmiä ovat muun muassa patja- ja huonekaluteollisuus sekä muut teollisuuden ja kaupan alat. Konsernin tuotekehityskeskus sijaitsee Belgiassa. Uusien tuotteiden luomiseen ja nykyisten parantamiseen panostetaan paljon ja tuotantoprosesseja kehitetään materiaali- ja energiakäytön optimoimiseksi.

Yritys on perustettu jo vuonna 1912 nimellä Espe Oy. Vuonna 2007 Espe Oy tuli osaksi belgialaista Recticel-konsernia, jolla on 9000 työntekijää ja 1,3 miljardin euron liikevaihto. Konserni valmistaa useita erilaisia vaahtomuovituotteita eristysmateriaaleista ja patjoista urheilukenttien alustoihin ja kasvinviljelyalustoihin. Tuotteita myydään erilaisilla tuotemerkeillä niin loppukäyttäjille kuin valmistajillekin.

Historia
Recticel Oy on Suomessa toimiva konsernin yritys, joka aloitti toimintansa 1.1.2010, kun Kouvolassa toiminut Espe Oy ja Raumalla toiminut Superlon Oy liittyivät yhteen.
Vuonna 1912 Espe Oy perustettiin, ensimmäinen vaahdotuskone vuonna 1965
Vuonna 1955 Superlon Oy perustettiin
Vuonna 2007 Espe Oy tuli osaksi Recticel-konsernia
Vuonna 2008 Superlon tuli osaksi Recticel-konsernia
Vuonna 2010 Espe Oy ja Superlon Oy fuusioitiin ja yrityksen nimeksi tuli Recticel Oy


Ympäristö ja sertifikaatit
Tuotteemme ovat turvallisia käyttää sekä ympäristön että terveyden kannalta. CertiPUR on kansainvälinen sertifikaatti vaahtomuovilaaduille - materiaalit on testattu eikä niissä ole raja-arvojen ylittäviä terveydelle tai ympäristölle vaarallisia kemikaalipitoisuuksia.

Lloyds on myöntänyt meille laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen sertifikaatin ISO9001, ISO14001 ja OHSAS18001. Kuulumme pakkausmateriaalien ympäristörekisteriin ja kierrätämme jätteemme mahdollisimman tarkkaan.

Tuotteemme valmistetaan pääosin Suomessa ja patjatuotteilla on avainlipputunnus. Sairaalapatjoilla on lisäksi lääkinnällisille laitteille tarkoitettu CE-merkintä. Olemme kuuluneet Motivan Energiatehokkuusohjelmaan vuodesta 2010 alkaen.

 
VaahtomuovituotteetYmpäristön ja terveyden vuoksi.