Recticel Oy  
 

COMPETENCE CENTER

 

Recticel Competence Center

Recticel Competence Center

Vårt kunskapscenter fungerar både som skolbänk, bollplank och utvecklingslaboratorium. Här har du tillgång till all vår kunskap i många olika former. Här utvecklar vi dina produkter ett steg till. Vi gör det alltid i nära kontakt med dig, och du är välkommen att sätta dig i skolbänken hos oss. Vi utforskar alltid nya områden för skumplasten, och just dina frågor och funderingar kan vara det som får oss att överlista gamla sanningar.

Vår mjuka skola
Är det någon av våra kunder eller samarbetspartners som vill fördjupa sig i polyeterns underbara värld och vill ta med sina medarbetare, är ingen gladare än vi. Våra utbildningsdagar kan skräddarsys för att passa olika intressen och branscher.

Produktion
Produktionen av skumplast för den finska marknaden sker vid vår anläggning i Kouvola. Tillverkningen sker i en kontinuerlig process. För att nå lönsamhet för både oss och dig, är det en fördel med stora produktserier.
För kunder som även vill ha leveranser till andra marknader kan våra systerbolag leverera kvaliteter efter exakt samma recepturer till respektive marknad.

Forskning och utveckling
När vi utmanas lite utöver det vanliga inom något område har vi ett forskningslaboratorium att tillgå inom koncernen. Här kan vi utföra experiment som ytterligare höjer kompetensen om hur olika egenskaper kan lockas fram ur materialet. Vi kan även tillverka provserier för att testa funktionen tillsammans med er produkt i rätt miljö. Här hittar vi genvägarna och undviker fallgroparna.

 
Recticel Competence CenterVår mjuka skola